CaptivatingRomania


Hotelul Printul Vanator si Dracula - O fantezie medievala

Hotelul Printul Vanator si Dracula - O fantezie medievala

Pitit in micul orasel Turda din Transilvania, Hotelul Printul Vanator si Dracula combina o atmosfera de vanatoare cu legenda lui Dracula, personajul fantezist al scriitorului Bram Stoker.

Turda e ultimul loc unde te-ai astepta sa vezi aceasta bijuterie. Pana acum cativa ani singurele atractii din zona erau Salina si Cheile Turzii (o rezervatie naturala deosebita, 1.5 km de pereti de piatra inalti de 300m), insa acum exista un nou refugiu pentru jet-setterii care ajung prin Transilvania.

Hotelul, Castelul
Sa fie hotel? Sa fie castel?
Printul Vanator & Dracula e probabil un cocteil din amindoua, glazurat cu un restaurant cu specific vanatoresc.
Brandingul Dracula este omniprezent in hotel: de la acoperisul de tabla ce-ti aminteste de dintii ascutiti de vampir, basme si castelul Hogwarts al lui Harry Potter, peretii acoperiti de bolovani cu minereu aurit, cavalerii care strajuiesc fiecare colt de camera, mesele sculptate din lemn masiv, la trofeele de vanatoare de pe pereti: ursi, mistreti sau ras.

Sala de conferinte

Sala de conferinte

Camerele
Ca sa poti simti cu adevarat ce poate sa ofere acest loc, merita sa rezervi apartamentul sau o camera mare: odata ce pasesti inauntru, pasesti intr-o lume paralela, de vis. Atentia la detaliu este deosebita, fiecare obiect este autentic, vechi si spune ceva. Piatra naturala folosita e veche de zeci de mii de ani - cei care detin acest hotel mi-au spus odata ca au “nenorocit” 3 Golf-uri carand-o din diferite pesteri si cariere.

Camera Hotel Dracula si Printul Vanator

Dormitor, Hotel Dracula & Printul Vanator

Baile luxurioase.

Baile luxoase iti amintesc de o lume boiereasca si de grandoarea vechilor palate.

Restaurantul
Doua incaperi si o terasa compun zona restaurantului: Coliba Haiducilor si Casa taraneasca.

Coliba Haiducilor
Atmosfera este maiestuoasa - sala mare e dominata de o masa enorma sculptata din lemn de stejar, inconjurata de 14 scaune sculptate pana la cel mai mic amanunt si acoperite cu tinte si piele. Peretii sunt facuti din traverse de brad si sunt acoperite cu diverse trofee, cam tot ce iti poate aminti de vremea haiduceasca.

Cei care deja au pielea de gaina se pot trata cu un pahar de vin domnesc provenind din podgorii faimoase cum ar fi Murfatlar, Cotnari sau Jidvei.
Mancarea este pe aceeasi linie a “experientei intunericului” (exemplu: Frigarui de Tatar), iar alegerea este vasta: vanat de mistret cu mere coapte, urs cu ananas, carne de cerb flambata, caprioara.

Vampiri prajiti, Tatar tras in teapa

Vampiri prajiti, Tatar tras in teapa

Casa Taraneasca
O capodopera de sculptura a mesterilor maramureseni, aceasta zona din local te face sa te simti in largul tau, “ca acasa”. Specificul romanesc delecteaza cu sarmalute in foi de vita, tocanita ardeleneasca, vinete, pastrama de oaie, mamaliguta cu branza de burduf. Si apoi, din nou, cand e vorba de bautura acest loc nu dezamageste: Dragasani, Cotnari, Odobesti, tuica / palinca iti trag cu ochiul tot timpul.

Gurmanzii se simt la ei acasa

Gurmanzii se simt la ei acasa

Cum ajungi acolo
Turda e doar la 30 kilometri de Cluj, iar apoi, de pe drumul principal faci stanga in centru, pe o straduta laturalnica foarte ingusta. Parcarea poate fi dificila in timpul zilei, insa e fara probleme daca ajungeti noaptea, cu melodia lui Michael Jackson, “Thriller” in fundal.

> Rezerva acest hotel

Text: Ciprian Morar;
Fotografii: Yvonne Kirk; Hotelul Printul Vanator

Share and Enjoy:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google

Articol scris de ciprian.morar in 12 Decembrie 2008.

Taguri: , , , , , , , ,

Trackback / Permalink

6 comentarii

  1. Carmen 12 Decembrie 2008 / 12:11

    Am fost impresionata de imaginile din acest hotel, as fi curioasa de servicii!

  2. Mihaela 12 Decembrie 2008 / 16:40

    Foarte tare! Bravos, imi place mult ideea site-ului asta! Acceptati colaborari :) ? Hotelul arata minunat, mi s-a parut super tare sala de conferinta. Nota 10+ celor care au venit cu ideea. Cu asa oameni si locuri, parca mai prinzi curaj sa spui ca esti din… Romania.
    Toate cele bune,
    Mihaela

  3. ioana 15 Decembrie 2008 / 16:25

    Nici nu te-ai fi gandit …mai ales ca sunt din apropiere.Foarte tare!
    Iar de site….ce sa zic ,jos palaria.MI-ar place mult si mie sa colaborez cu voi mai ales ca studiez geografia turismului .O sa incerc sa va contactez pe viitor.

  4. marin albui 18 Decembrie 2008 / 01:46

    ma surprinde ideile voastre felicitari pt toti implicati in toata povestea asta ….. bafta ….

    C. BAN … esti sef felicitarile mele …

  5. Gheorghe Ungheanu 6 Ianuarie 2009 / 17:43

    Mai intai, un “salut!”… de “politete”, caci, dupa cum spunea.. “cineva” : politetea ne face sa aratam afara, asa cum ar trebui sa fim pe dinauntru..
    Ce se intampla pe aici.. e foarte inspirat…asa de “inspirat”, incat o sa trimit un C.V., pentru ca tot avem ceva in comun: “patria” sau, mai precis, iubirea de patrie, cat si o pasiune din sfera geografiei, transpusa in turism..
    La revedere… si spor la lucru!

  6. Eliza 26 Ianuarie 2010 / 12:11

    Fost, vazut, superrr placut, sper revenit cat de curand. Mancare gustoasa, totul de supercalitate, nu se face rabat la nimic acolo, cat despre senzatia minunata de a trezi intr-un pat regal, de unde cobori lenes sa arunci un ochi pe fereastra sa vezi ce e pe la “curte”…. de nepretuit! Nota 10 pe linie, de la servire la curatenie si estetica!

Scrie un comentariu

scrie un comentariu